Σύλλογος

 

krhtikosA235235
 

Καλωσορίζουμε κάθε φίλο και συντοπίτη στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

Όραμα μας είναι πρώτα η νέα γενιά να αγκαλιάσει με συμμετοχή και προτάσεις το αύριο κάθε Κρητικού Συλλόγου,σφραγίζοντας την «εγγύηση» ότι εμείς οι Κρήτες ιστορικά γνωρίζουμε και μπορούμε να αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που σήμερα η Κοινωνία μας βιώνει.

 

  •  
    3.jpg

A+ A A-

Μάχη Κρήτης 2018

 

 

 

Την Κυριακή 17 Ιουνίου στο 6ο Δημοτικό σχολείο διοργανώθηκε η 77η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Η εκδήλωση «Η Κρήτη των Θρύλων» είχε ως θέμα το "Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου".  Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δυστηχώς η αίθουσα δεν κατάφερε να φιλοξενήσει όλους τους φίλους της εκδήλωσης.

 

 
    

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο της σημαίας και την επιμνημόσυνο δέηση για τους πεσόντες της μάχης της Κρήτης. Έπειτα ακολούθησαν ομιλίες του προέδρου του συλλόγου κρητών Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη, της δημάρχου του Δήμου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου ενώ η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την γενική γραμματέα του συλλόγου κρητών Αγίου Δημητριού, Γεωργία Μακρυνάκη.

  

Έγινε ιστορική αναφορά για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου με διαδραστικά videos, σε επιμέλεια του συλλόγου μας και ταυτόχρονη παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών και χορών από την χορωδία και τα συγκροτήματα του συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου, της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου, του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου, του Συλλόγου Κρητών Πεύκης - Λυκόβρυσης, την Ένωση Κρητών Ιλίου και τους Δικταίους Καστρινούς.

    

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου προς τη μνήμη του πεσόντα του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου Ι.Δημακόπουλο.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Γεωργία Μακρυνάκη, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου.

Η μουσική ήταν από το συγκρότημα του Γιάννη Μακριδάκη.

Μετα το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε παροδοσιακό κρητικό κέρασμα.

 

 

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο ανατρέξτε στις ενότητες "Φωτογραφίες 2014και "Βίντεο 2018" της ιστοσελίδας μας.

 

 

                            

® www.kritesad.gr | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων wwww.wehitch.gr