Σύλλογος

 

krhtikosA235235
 

Καλωσορίζουμε κάθε φίλο και συντοπίτη στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

Όραμα μας είναι πρώτα η νέα γενιά να αγκαλιάσει με συμμετοχή και προτάσεις το αύριο κάθε Κρητικού Συλλόγου,σφραγίζοντας την «εγγύηση» ότι εμείς οι Κρήτες ιστορικά γνωρίζουμε και μπορούμε να αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που σήμερα η Κοινωνία μας βιώνει.

 

  •  
    3.jpg

A+ A A-

Τουριστικός Οδηγός

Η Κρήτη είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πέντε θαλασσών ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο.

Ανέκαθεν ήταν σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών και ετερόκλητων πολιτισμών. Η Κρήτη αποτελεί ένα μοναδικό κράμα στοιχείων από την δημιουργική αφομοίωση των πολυποίκιλων πολιτισμικών μορφών σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλαίσιο.

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς διακοπών. Το 15% των συνολικών αφίξεων, λιμένα και αερολιμένα, στη χώρα γίνονται μέσω της πόλης του Ηρακλείου. Οι ναυλωμένες πτήσεις στο Ηράκλειο  αριθμούν το 20% του συνόλου των πτήσεων ναύλωσης στη χώρα και συνολικά περισσότεροι από δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Κρήτη κατά το έτος.

Σήμερα ο επισκέπτης της Κρήτης μπορεί να γνωρίσει όμορφα δείγματα αυτού του πολιτισμού στους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και να περιηγηθεί σε γραφικά ορεινά χωριά, να γευθεί την κρητική κουζίνα, ή να απολαύσει τη θάλασσα σε καθαρές και ήσυχες (ή πολύκοσμες αν προτιμά) παραλίες...

Ο Συνοπτικός Τουριστικός Οδηγός Κρήτης περιλαμβάνει ανά νομό τα κυριότερα αξιοθέατα και φιλοδοξεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια σύντομη περιήγηση του νησιού, με κείμενα και φωτογραφικό υλικό.

Αεροδρόμια στην Κρήτη

Η Κρήτη διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια στα Χανιά και στο Ηράκλειο, από τα οποία εκτελούνται τακτικές πτήσεις προς την υπόλοιπη Ελλάδα και προς ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης υπάρχει και το αεροδρόμιο της Σητείας από το οποίο εκτελούνται πτήσεις σε επιλεγμένες περιοχές στην Ελλάδα.

Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν.Καζαντζάκης" http://www.hcaa-eleng.gr/irak.htm
Αεροδρόμιο Σητείας http://www.hcaa-eleng.gr/sitia.htm
Αεροδρόμιο Χανίων "Κ. Δασκαλογιάννης" http://www.hcaa-eleng.gr/hania.htm

Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια

Ακτοπλοϊκώς η Κρήτη συνδέεται από όλες τις μεγάλες πόλεις με το λιμάνι του Πειραιά με καθημερινά δρομολόγια, ενώ υπάρχει και σύνδεση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη και σε μερικά νησιά του Αιγαίου. Οι ναυτιλιακές εταιρίες της Κρήτης, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη τη Μεσόγειο, που εκτελούν τα δρομολόγια είναι η ΑΝΕΚ Lines και οι Μινωικές Γραμμές.
Επίσης από την Κρήτη υπάρχουν τακτικά δρομολόγια προς άλλα νησιά. Έτσι το Ηράκλειο συνδέεται με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Πάρο, τι Σύρο και τη Σκιάθο, το Καστέλλι με τα Κύθηρα και την Πελοπόνησσο, ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία με τα Δωδεκάννησα, ενώ στα νότια η Παλαιόχωρα και η Χάρα Σφακίων συνδέονται με τη Γαύδο.
 

 

                            

® www.kritesad.gr | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων wwww.wehitch.gr