Σύλλογος

 

krhtikosA235235
 

Καλωσορίζουμε κάθε φίλο και συντοπίτη στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

Όραμα μας είναι πρώτα η νέα γενιά να αγκαλιάσει με συμμετοχή και προτάσεις το αύριο κάθε Κρητικού Συλλόγου,σφραγίζοντας την «εγγύηση» ότι εμείς οι Κρήτες ιστορικά γνωρίζουμε και μπορούμε να αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που σήμερα η Κοινωνία μας βιώνει.

 

  •  
    3.jpg

A+ A A-

Τουριστικός Οδηγός

Πόλη των Χανίων

Στο δυτικό άκρο της Κρήτης βρίσκεται ο νομός Χανίων με τα φαράγγια, τα σπήλαια, τις λίμνες και τις ακρογιαλιές στολίδια του. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι συνθέτουν το σκηνικό που εντυπωσιάζει κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη.
Τα Χανιά είναι η πρωτεύουσα του νομού με πολυάριθμες συνοικίες, με γραφικότητα. Η σύγχρονη πόλη απλωμένη γύρω από την παλιά έχει καλή ρυμοτομία, ανοιχτούς δρόμους, όμορφες πλατείες και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια.
Πόλη των Χανίων

  

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, στεγάζεται στον Καθολικό της Ενετικής Μονής του Αγίου Φραγκίσκου και συγκεντρώνει αρχαιολογικά ευρήματα από διάφορες εποχές και από διάφορες π    εριοχές του νομού. Το μουσείο χωρίζεται σε δύο βασικές εκθέσεις. Στην πρώτη μπορείτε να δείτε ευρήματα από τη Νεολιθική μέχρι την Υστερομινωική περίοδο και στη δεύτερη ευρήματα από τη Γεωμετρική μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή. Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 8.30-15.00, εκτός από Δευτέρα.

 

Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στα Χανιά και μπορείτε να το επισκεφτείτε καθημερινά 9.00-15.00 και 18.00-21.00. Περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή από αντικείμενα αγροτικής και οικιακής χρήσης, έπιπλα, εργαλεία, μουσικά όργανα, διακοσμητικά αντικείμενα, υφαντά και κεντήματα. Είναι πραγματικά ένας πολιτιστικός θησαυρός για το νομό των Χανίων.

Ναυτικό Μουσείο

Το Ναυτικό Μουσείο της Κρήτης βρίσκεται στα Χανιά, στο βορειοανατολικό τμήμα, στην είσοδο του ενετικού φρουρίου Φιρκά. Εγκαινιάστηκε το 1973 και περιλαμβάνει στη συλλογή του διάφορα αντικείμενα από τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας , μέχρι τη Μάχη της Κρήτης. Μπορείτε να δείτε κοχύλια, χάρτες, γκραβούρες και μακέτες πλοίων. Ξεχωρίζουν οι μακέτες του καταδρομικού «Έλλη» και του υποβρυχίου «Παπανικολής». Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 9.00-15.00.

Μοναστήρι Χρυσοπηγής

Το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά των Χανίων, στο δρόμο που συνδέει τα Χανιά με τη Σούδα. Ιδρύθηκε γύρω στο 17ο αιώνα από μια οικογένεια της περιοχής και είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει πραγματικά με κάστρο. Το μοναστήρι διαθέτει βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσονται πολύτιμα θρησκευτικά έγγραφα. Υπάρχει επίσης εργαστήριο αγιογραφίας, στο οποίο φτιάχνονται μοναδικές εικόνες.

Τζαμί των Γενίτσαρων

Στην πόλη των Χανίων, περπατώντας ανατολικά προς την προκυμαία θα συναντήσετε το πιο γνωστό τουρκικό μνημείο, το Τζαμί των Γενιτσάρων, που είναι το πιο παλιό σε όλο το νησί της Κρήτης. Η αρχιτεκτονική του είναι ιδιαίτερα απλή και περιλαμβάνει ένα ορθογώνιο κτίσμα με 4 τόξα, που στηρίζονται από έ    να μεγάλο ημισφαιρικό τρούλο.

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων δυτικά από τα Χανιά. Αποτελεί πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και είναι γεμάτη κόσμο κάθε ηλικίας.

 

                            

® www.kritesad.gr | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων wwww.wehitch.gr