Σύλλογος

 

krhtikosA235235
 

Καλωσορίζουμε κάθε φίλο και συντοπίτη στο δικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

Όραμα μας είναι πρώτα η νέα γενιά να αγκαλιάσει με συμμετοχή και προτάσεις το αύριο κάθε Κρητικού Συλλόγου,σφραγίζοντας την «εγγύηση» ότι εμείς οι Κρήτες ιστορικά γνωρίζουμε και μπορούμε να αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που σήμερα η Κοινωνία μας βιώνει.

 

  •  
    3.jpg

A+ A A-

Πολιτιστικό Διήμερο Μάιος 2023

Το πολιτιστικό μας διήμερο ξεκίνησε το Σάββατο 27/5/2023, με την εκδήλωση "Βάστα το Μαντήλι".

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα διάφορα τμήματα του συλλόγου μας, που όπως μας απέδειξαν, έχουν πολλά να προσφέρουν στον πολιτισμό της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Παρουσιάστηκαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών με υπεύθυνη διδασκαλίας την Μαριαλένα Φλεβαράκη, με χορούς από την Σάμο και την Νάξο.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν τα νεοσύστατα τμήματα κρητικών χορών Ενηλίκων αρχαρίων & προχωρημένων του συλλόγου μας που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, με υπεύθυνη διδασκαλίας την Άντζυ Σαραβελάκη.

Ακολούθησε το τμήματα εκμάθησης Κρητικής λύρας με υπέυθυνο διδασκαλίας τον Μανό Πυροβολάκη. Οι μικροί λυράδηρες παρουσίασαν σκοπούς του νησιού μας.

Τέλος το τμήμα χορωδίας θα μας θύμισε στιγμές από την άλωση της Πόλης, από την μάχη της Κρήτης, και μας έφερε τις μυρωδιές της άνοιξης με τα αντίστοιχα τραγούδια. Μαέστρος και καθοδηγητής ο Παύλος Δασκαλάκης.

 

Η δευτέρη ημέρα, Κυριακή 28/5/2023 ήταν αφιερωμένη στην 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Σε μια πρωτότυπη εκδήλωση παρουσιάστηκνα 4 διαφορετικές ιστορίες τιμώντας με αυτές κάθε νομό της Κρήτης, όπου συνδιοργανώθηκε απο του συλλόγους Κρητών Αργυρούπολης και Γλυφάδας αλλά και από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε απο τα χορευτικά των συλλόγων.

                            

® www.kritesad.gr | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων wwww.wehitch.gr